Wat is videoconferencing?

Videoconferencing is over een afstand communiceren in beeld en geluid tussen twee of meerdere locaties. Door de opkomst van internet en snelle breedbandverbindingen is het fenomeen videoconferencing de laatste jaren erg populair geworden.

Nieuws

AVC HD tracking camera

Profiteer van de unieke AVC HD Tracking camera. De HD tracking camera kenmerkt zich door de State of the Art techniek voor track en trace.

AVC sponsor van Serious Request

Serious Request Zeewolde, werd van 20 tot en met 24 december vanuit het Glazen Huis aan de Raadhuisstraat te Zeewolde uitgezonden. De programma's waren ook live te volgen op het web. Via de website www.glazenhuiszeewolde.nl zorgde een live streaming video van AVC er voor dat de verrichtingen van de DJ`s en hun gasten rechtstreeks te volgen waren.

Nieuwe huisstijl AVC Audio Video Communicatie

AVC Audio Video Communicatie uit Zeewolde introduceert vandaag een nieuwe huisstijl en een nieuwe propositie. Vooral de ontwikkelingen op het terrein van videoconferencing gaan de laatste tijd erg hard, waardoor de organisatie uit haar jasje is gegroeid.

Incidenteel of structureel

Iedereen die beschikt over een videoconferentie systeem kan gebruik maken van de AVC multipoint videoconferentie. AVC kan een last minute oplossing leveren waarmee incidentele gebruikers binnen 2 uur gebruik kunnen maken van multipoint videoconferencing, maar er is ook een variant leverbaar die is gebaseerd op een jaarabonnement waarbij de gebruikers ongelimiteerd gebruik kunnen maken van deze dienst. De voordelen van de structurele dienst:

• Geen investeringen in apparatuur en netwerkcapaciteit

• Altijd goedkoper dan zelf inrichten

Multipoint verbindingen

Met multipoint videoconferencing van AVC is het mogelijk om met meerdere videolocaties tegelijk een verbinding op te zetten. Iedereen kan elkaar tegelijkertijd zien en horen, in full HD beeldkwaliteit.  Multipoint videoconferencing is er voor organisaties die meerdere partijen tegelijk willen spreken, maar die niet de videofaciliteiten daartoe hebben. AVC’s multipoint videoconferencing dienst ondersteunt videoconferencing systemen en- software van alle grote merken zoals Polycom, LifeSize, Tandberg/Cisco, Aethra en Sony. Het werkt met alle gangbare netwerkprotocollen zoals IP, SIP en ISDN, en alle denkbare combinaties.

Videobrug

Het werkt heel eenvoudig: op een afgesproken tijdstip bellen alle deelnemende partijen met hun videoconferencing systeem- of software in naar de videobrug van AVC. Met een gebruikerscode wordt ingelogd en prompt kunnen de partijen elkaar tegelijk zien en horen. Aan het einde van het gesprek wordt simpelweg opgehangen. Natuurlijk kan ook AVC alle gesprekspartners bellen en zodoende op de videoconference aansluiten of indien gewenst activeert AVC de videoconference systemen, zodat de deelnemers niets hoeven te doen. Zo regelt AVC alles!