Wat is videoconferencing?

Videoconferencing is over een afstand communiceren in beeld en geluid tussen twee of meerdere locaties. Door de opkomst van internet en snelle breedbandverbindingen is het fenomeen videoconferencing de laatste jaren erg populair geworden.

Nieuws

AVC HD tracking camera

Profiteer van de unieke AVC HD Tracking camera. De HD tracking camera kenmerkt zich door de State of the Art techniek voor track en trace.

AVC sponsor van Serious Request

Serious Request Zeewolde, werd van 20 tot en met 24 december vanuit het Glazen Huis aan de Raadhuisstraat te Zeewolde uitgezonden. De programma's waren ook live te volgen op het web. Via de website www.glazenhuiszeewolde.nl zorgde een live streaming video van AVC er voor dat de verrichtingen van de DJ`s en hun gasten rechtstreeks te volgen waren.

Nieuwe huisstijl AVC Audio Video Communicatie

AVC Audio Video Communicatie uit Zeewolde introduceert vandaag een nieuwe huisstijl en een nieuwe propositie. Vooral de ontwikkelingen op het terrein van videoconferencing gaan de laatste tijd erg hard, waardoor de organisatie uit haar jasje is gegroeid.

AVC viert eerste lustrum

Zeewolde, 1 maart 2012 -- AVC (Audio Video Communicatie BV), specialist in het verhuren en installeren van videocommunicatie-apparatuur, bestaat deze maand 5 jaar. De onderneming heeft in zijn eerste lustrum een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Van kleine speler heeft het zich ontwikkeld tot een wereldwijd opererende organisatie, die toonaangevend is in de branche van videocommunicatie.

De onderneming is in staat om vanuit één locatie, gelijktijdig meerdere interactieve verbindingen tot stand te brengen. Essentieel daarbij is de hoge kwaliteit van beeld en geluid. “Op het terrein van verhuur van videocommunicatie zijn wij marktleider”, zegt Jeffry Jaspers, die samen met Cindy de Groot, de onderneming leidt. “Wij hebben de kennis, ervaring en apparatuur om probleemloos elke opdracht voor videocommunicatie tot een succes te maken!”

Duurzaam

Videoconferencing neemt vooral de laatste jaren een enorme vlucht. Met name in de zakenwereld waarin (reis)budgetten onder druk staan is er een trend naar meer duurzaam ondernemen. “Het bedrijfsleven is op zoek naar een groenere en meer kosteneffectieve manier van vergaderen en presenteren”, zegt Jeffry Jaspers. “Wij bieden de mogelijkheid om reis- en verblijfskosten en kostbare tijd te besparen.” Niet alleen in de zakenwereld is videoconferencing razend populair. Ook in de medische wereld, wordt meer-en-meer gebruik gemaakt van deze moderne vorm van vergaderen. Jaspers: “Wij brengen op iedere plek in de wereld ondermeer wetenschappers en medici met elkaar in contact en stellen wij hen in staat om met collega’s van universiteiten of ziekenhuizen waar ook ter wereld te overleggen.”

Ook bij calamiteiten

AVC realiseert alle faciliteiten wereldwijd om het videoconferencing mogelijk te maken. Daarnaast beschikt AVC in Zeewolde over een eigen, moderne conferentiefaciliteit die snel inzetbaar is. “Het bedrijfsleven kan onze faciliteit rond-de-klok gebruiken, om snel en efficiënt met meerdere locaties te vergaderen. Voor de overheid en hulpdiensten hebben we tevens de apparatuur die snel ingezet kan worden, bijvoorbeeld ingeval van calamiteit.”