Wat is videoconferencing?

Videoconferencing is over een afstand communiceren in beeld en geluid tussen twee of meerdere locaties. Door de opkomst van internet en snelle breedbandverbindingen is het fenomeen videoconferencing de laatste jaren erg populair geworden.

Nieuws

AVC HD tracking camera

Profiteer van de unieke AVC HD Tracking camera. De HD tracking camera kenmerkt zich door de State of the Art techniek voor track en trace.

AVC sponsor van Serious Request

Serious Request Zeewolde, werd van 20 tot en met 24 december vanuit het Glazen Huis aan de Raadhuisstraat te Zeewolde uitgezonden. De programma's waren ook live te volgen op het web. Via de website www.glazenhuiszeewolde.nl zorgde een live streaming video van AVC er voor dat de verrichtingen van de DJ`s en hun gasten rechtstreeks te volgen waren.

Nieuwe huisstijl AVC Audio Video Communicatie

AVC Audio Video Communicatie uit Zeewolde introduceert vandaag een nieuwe huisstijl en een nieuwe propositie. Vooral de ontwikkelingen op het terrein van videoconferencing gaan de laatste tijd erg hard, waardoor de organisatie uit haar jasje is gegroeid.

   Column 2 > Column 3 > Column 4

 

 

Ondertussen in Riyadh

Enkele weken geleden kreeg ik een telefoontje. Of AVC misschien ook ervaring heeft met videoconferencing in het Midden-Oosten. Vanzelfsprekend! Voor ik het wist zat ik in het vliegtuig. Een rechtstreekse vlucht naar het exotische Riyadh in Saoedi Arabië was helaas niet beschikbaar. Kennelijk is Riyadh een populaire (zaken)bestemming. Ik kon wel een vlucht via Athene krijgen. Paar uurtjes wachten daar en dan door naar de Koninklijke hoofdstad van het machtige olieland.
Uitgewoond kwam ik ‘s ochtends om 05.00 uur aan op King Khaled International Airport. Een schitterende luchthaven met fonteinen en heuse palmbomen in de aankomsthal. Alsof je het Koninklijke paleis binnenkomt! Van de luchthaven naar mijn hotel in de King Abdullah Street is feitelijk één rechte streep snelweg. Ondanks het vroege uur is het al warm. Aangekomen in het hotel moest ik direct aan de bak. Zondag wordt in de Islamitische wereld namelijk op vrijdag gevierd, vandaar.
Donderdag staat de internationale videoconferencing gepland met deelname vanuit mijn hotel van enkele hoogwaardigheidsbekleders. We hebben dus drie dagen de tijd om de netwerkverbindingen te leggen, te testen en de puntjes op de i te zetten. Het is altijd spannend of het uiteindelijk wel werkt. Gelukkig zijn hier de voorzieningen behoorlijk modern - dat hadden we voor de zekerheid al gecontroleerd - en verliep de conferentie vlekkeloos. Heerlijk gevoel geeft dat! Na nog even gauw de grote soukh bezocht te hebben, zat ook deze klus er alweer op. Op naar de volgende uitdaging!